Сайт Ірини Терещенко,
методиста Славутицького міського методичного центру
Меню сайту

Сайт журналу

Форма входу


Наш журнал

дошкільне містечко


Музика

Мої посібники

енергозбереження

календарні свята

абетка


Хмаринка тегів

Пошук

Ми на карті

Друзі сайту

ДНЗ № 1 "Калинка"

ДНЗ "ЦРД"

ДНЗ № 4 "Марите"

ДНЗ № 5 "Джерельце"

ДНЗ № 6 "Крунк"

ДНЗ № 8 "Теремок"


Блог Асоціації

Календар
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 11:49

Головна » 2020 » Травень » 8 » Завершилася акція "Екологічна стежина"
08:08
Завершилася акція "Екологічна стежина"

На виконання плану роботи управління освіти і науки на 2019/2020 навчальний рік, заходів Програми формування енергетичної та кліматичної свідомості славутичан на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням сесії Славутицької міської ради №50-4-VIІ від 11.12.2015 року, та з метою формування екологічної культури дітей, активізації їх природоохоронної діяльності, розвитку пізнавальної та творчої діяльності у 2019-2020 н. р. у закладах дошкільної освіти міста проходила міська акція «Екологічна стежина» у номінації «Туристична стежина».


Діти старшої групи «Метелик» дошкільного навчального закладу №1 «Калинка», як справжні туристи, продовжували дізнаватися  про історію рідного міста Славутича,  вчилися турботливо ставитися до природи та культурних пам’яток рідного краю. 
Аби  садочок радували зелені насадження, вихователі Бондарєва Л. М., Ложкіна Т.І., разом із дітьми групи, посадили дерево на майданчику, потім  відвідали Краєзнавчий музей міста, де пізнали багато цікавого. 
 Наприкінці подорожі вихованці разом дійшли думки: щоб Славутич був чистим та охайним, місто потрібно утримувати в чистоті.
 

Дошкільний навчальний заклад «Центр розвитку дитини» розташований поруч із лісовим масивом, і елементарні форми дитячого туризму, як однієї з складових системи оздоровлення досить вдало реалізуються у ньому. 
Зимою, весною, літом чи восени  вихованці садочку разом із педагогами  милуються красою рослин на території закладу, здійснюють пішохідні переходи до лісових насаджень тощо.

Неабияке захоплення і задоволення діти отримують від того, що підкормлюють пташок, доглядають за зеленими насадженнями, спостерігають за  іншими об'єктами природи.

Екологічна стежина на території закладу має багато цікавих об'єктів, неповторний та авторський ландшафтний дизайн. Вона є складовою туристичної стежини для малюків.

У  поході туристичною стежиною у дітей  виробляється вміння долати труднощі, вони  вчаться колективізму не на словах, а на ділі.

 

Дошкільний навчальний заклад №4 «Марите». Дітям середньої  групи «Соняхи» (вихователі Василець Л.О., Клименко В.А.), подобається  подорожувати містом, вивчати назви вулиць та кварталів, знайомитись із пам’ятками архітектури тощо.

Під час подорожей вихованці закріплюють  правила  дорожнього  руху, поводження на ній пішоходів, велосипедистів та автомобілістів.

 Подорож містом дала дошкільникам можливість вивчати місцевість, правила паркування транспортних засобів. А  гра завжди  допомагає закріпити набуті знання про туризм.

Вихованці дошкільного навчального закладу №5 «Джерельце» середньої групи «Б» та їх вихователі Симонова Я.М., Титенко Н.О.  подорожують  туристичною стежиною у будь-яку пору року. Найбільше вражень від туристичного походу було восени. Малята намилувалися особливо насиченими відтінками жовтого листя, збирали його у яскраві букети, влаштовувати листопад власноруч, "ловили" останні теплі, лагідні  промінці сонячного світла тощо. Дошкільнята після походу ділилися враженнями від усього побаченого у власній художній творчості тощо.

Колектив дошкільного навчального закладу № 6 «Крунк» та батьківська горомада вихованців проявили в підготовці і проведенні акції найактивнішу участь, а також свою майстерність, вигадку, натхнення. На території закладу була проведена копітка робота по організації та оформленню туристичної стежини.
Отже, для організації освітньої роботи на  туристичній стежині у закладі були зреалізовані наступні проєкти:
«Вказівник маршруту». Він дає візуальну можливість орієнтиру на території садочку тощо (змайстрували  Аліса - вихованка групи № 9 «Ягідка» та  її родина, вихователі Семендяй Н.М., Климочкина К.В., помічник вихователя Пилеко Н.В.).

«Вітрячок» - навчає дітей спостерігати за силою вітру (вихователь Лутченко Н.А.).
«Будинок на дереві» - це справжня сучасна екологічна будівля (вихователь Лутченко Н.А., кастелянка Гриб О.М., робітник Савенко М. Ю.).
«Блакитна лагуна» - цей об’єкт дає можливість поринути у мандри водоймами світу, які можна лишень собі уявити (інструктор із фізкультури Лотоцька Л.В., вихователь Вишневецька Т.Д., тифлопедагог Савченко С.Ю., кастелянка Гриб О.М., робітник Савенко М. Ю.).

Дошкільний навчальний заклад «Теремок»-центр С Русової. У вікових групах: середній «А» №8 та другій молодшій «А» №2, вихователі Руденко С.Ф., Кондик О. Є. та Голубцова Л. М., провели: екскурсії та цільові прогулянки, спостереження, бесіди–міркування, заняття з образотворчої діяльності  тощо.
Вихователі разом із дітьми розробили та здійснили туристичний маршрут «До дитячої бібліотеки». Спочатку розглянули схему маршруту, визначили зупинки та об’єкти для спостережень. 
На першій зупинці діти спостерігали за осінніми квітами, захоплювалися і милувалися красою осіннього пейзажу. 
На другій зупинці, милувалися маленькими вишеньками, які нещодавно посадили та полили їх.
На третій зупинці, у музеї просто неба «Гостинна садиба», малята дізналися у Господині про щедрий урожай та розглянули домашніх тварин тощо.

Потім вирушили до міської бібліотеки, де переглянули  виставу «Пригоди лісових звірят». По дорозі спостерігали за листопадом, слухали пісню осіннього вітру.

Дякуємо колективам за плідну роботу та бажаємо нових вражень. Туристичні походи – це класно! 

Переглядів: 300 | Додав: metodistterechenko | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт методиста Терещенко Ірини © 2024
Конструктор сайтів - uCoz