Сайт Ірини Терещенко,
методиста Славутицького міського методичного центру
Меню сайту

Сайт журналу

Форма входу


Наш журнал

дошкільне містечко


Музика

Мої посібники

енергозбереження

календарні свята

абетка


Хмаринка тегів

Пошук

Ми на карті

Друзі сайту

ДНЗ № 1 "Калинка"

ДНЗ "ЦРД"

ДНЗ № 4 "Марите"

ДНЗ № 5 "Джерельце"

ДНЗ № 6 "Крунк"

ДНЗ № 8 "Теремок"


Блог Асоціації

Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 08.05.2024, 14:20

Головна » 2013 » Серпень » 21 » У Міністерстві освіти та науки обговорили актуальні питання дошкільної освіти
15:11
У Міністерстві освіти та науки обговорили актуальні питання дошкільної освіти

20 серпня 2013 року під головуванням заступника Міністра освіти і науки України Бориса Жебровського відбулася Всеукраїнська нарада відповідальних працівників із питань дошкілля регіональних органів управління освітою.
Розпочинаючи нараду, Борис Жебровський закликав бути правдивими, як діти, висловити наболіле і поділитись знайденими шляхами вирішення проблем.
У нараді взяли участь представники Державної служби статистики, Державної санітарно-епідеміологічної служби. Саме до них було найбільше запитань: як вести облік фізичних осіб-підприємців, що надають освітні послуги у галузі дошкільної освіти; коли буде прийнято нові санітарно-гігієнічні правила і нормативи утримання та облаштування дошкільних навчальних закладів; як вирішується питання щодо відвідування дитячого садка дитиною без щеплень та багато інших.
Окрім цього, представники з регіональних органів управління освітою висловили Міністерству освіти і науки побажання щодо розроблення Положення про соціально-педагогічний патронат дітей. Практично всі учасники наради також звернулися з проханням щодо зменшення звітності та подання оперативних даних за чисельними таблицями щотижня про підготовку до нового навчального року тощо.
Заступник Міністра Борис Жебровський дав доручення департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН підготувати відповідні пропозиції.
На завершення Борис Жебровський сказав: «Ще ніколи дошкільна освіта не мала такої уваги і підтримки влади. Якими б не були таблиці, а доручення Президента України Віктора Януковича абсолютно конкретне: у 2013-2014 роках створити додатково 100 тисяч місць для дітей-дошкільнят України. От і всі таблиці. Крім того, важливо пам’ятати, що робота вихователя дитячого садка психологічно виснажлива і постійно потребує моральної і матеріальної підтримки. Саме це і є сьогодні невідкладним питанням».

Переглядів: 458 | Додав: методист | Теги: новини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт методиста Терещенко Ірини © 2024
Конструктор сайтів - uCoz