Сайт Ірини Терещенко,
методиста Славутицького міського методичного центру
Меню сайту

Сайт журналу

Форма входу


Наш журнал

дошкільне містечко


Музика

Мої посібники

енергозбереження

календарні свята

абетка


Хмаринка тегів

Пошук

Ми на карті

Друзі сайту

ДНЗ № 1 "Калинка"

ДНЗ "ЦРД"

ДНЗ № 4 "Марите"

ДНЗ № 5 "Джерельце"

ДНЗ № 6 "Крунк"

ДНЗ № 8 "Теремок"


Блог Асоціації

Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 03.05.2024, 00:46

Головна » 2015 » Січень » 20 » Пройшов міський майстер-клас із теми "Розвиток основ художньо-естетичної культури в дітей дошкільного віку засобами декоративного малювання"
15:02
Пройшов міський майстер-клас із теми "Розвиток основ художньо-естетичної культури в дітей дошкільного віку засобами декоративного малювання"
 20 січня в приміщенні дошкільного навчального закладу (ясел-садка) № 6 «Крунк» пройшов майстер-клас вихователя цього ж закладу - Щербак Наталії Михайлівни з теми «Розвиток основ художньо-естетичної культури в дітей дошкільного віку засобами декоративного малювання». 
Для загалу слухачів було запропоновано відкритий перегляд заняття з дітьми середньої вікової групи «Калина для диво-птаха». Діти малювали ягоди калини відтиском пальця, мазками пензля – листя, тонкі, прямі та дугоподібні лінії, надаючи їм характерних ознак  елементів петриківського розпису. Діти створили колективне панно з кетягами калини.   
Наталія Михайлівна розповіла про мету заняття, запросила до слова слухачів, які поділилися враженнями від переглянутого заходу. У слухачів був безпосередній інтерес щодо втілення різноманітних технічних моментів при малюванні. Як краще розмістити матеріал, як краще тримати пензлика, як передавати «прозорість» у малюнку. Всі ці питання хвилювали присутніх і вони знайшли на них відповідь.
Для загалу присутніх було запропоновано презентацію «Про систему композиційних закономірностей у художній творчості дітей дошкільного віку» та подано зразки в альбомах майбутнього художника для дітей 3, 4, 5, 6 років життя про петриківський розпис, що рекомендовані Міністерством освіти та науки України до використання. 
На останок бажаючі виявили бажання продовжити роботу міського майстер-класу у наступному навчальному році у будь-якому дошкільному навчальному закладі та подякували Наталії Михайлівні за цікаву тему майстер-класу та відкрите заняття. 
 
 
 
Переглядів: 657 | Додав: методист | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 3
2 LadyQ  
0
Дякую слухачам майстер-класу за цікаві, майже дискусійні, обговорення проблем декоративного малювання в ДНЗ. Ірині Анатоліївні велике спасибі за допомогу у підготовці.  smile

3 методист  
1
Наталіє Михайлівно! Реалізація навчання дітей декоративному малюванню справа досить складна. Вищий пілотаж у навчанні дітей основам декоратиного малювання мають майстри-надомники чи педагоги, які лишень вузько займаються цією цариною в освіті. Ви показали  для всіх присутніх майстер-клас - у теперішніх умовах із дітьми, яких навчаєте. Вдячна за сміливість і досвід.

1 Анна  
0
smile

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт методиста Терещенко Ірини © 2024
Конструктор сайтів - uCoz