Сайт Ірини Терещенко,
методиста Славутицького міського методичного центру
Меню сайту

Сайт журналу

Форма входу


Наш журнал

дошкільне містечко


Музика

Мої посібники

енергозбереження

календарні свята

абетка


Хмаринка тегів

Пошук

Ми на карті

Друзі сайту

ДНЗ № 1 "Калинка"

ДНЗ "ЦРД"

ДНЗ № 4 "Марите"

ДНЗ № 5 "Джерельце"

ДНЗ № 6 "Крунк"

ДНЗ № 8 "Теремок"


Блог Асоціації

Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 06.05.2024, 14:15

Головна » 2014 » Жовтень » 22 » Пройшло чергове засідання методичного об'єднання "Фізкультурна мозаїка"
13:24
Пройшло чергове засідання методичного об'єднання "Фізкультурна мозаїка"

 У дошкільному навчальному закладі (яслах-садку) «Джерельце» інструктор із фізкультури Вишнявська Антоніна Олексіївна провела сюжетне заняття «Морська подорож» із дітьми старшого дошкільного віку, яке проходило в рамках роботи міського методичного об’єднання «Фізкультурна мозаїка». 
Діти з охотою  та задоволенням виконували загально розвивальні вправи на фітболах, що сприяли підсиленню терапевтичного та ігрового ефекту заняття. Фізкультурну активність дітей педагог реалізувала через  ігрові завдання під час виконання основної та заключної частини заняття. Використання художнього слова, вмілий показ дітьми виконання основних  рухів: кидання м’яча один одному, біг по похилій дошці, лазіння по гімнастичній драбині, ходьба з переступанням через куби, повзання по гімнастичній лаві боком, зістрибування з лави на позначене місце, захоплювали своєю злагодженістю та навченістю. Самомасаж рук м’ячиками-їжачками сприяв  також загальному фізичному навантаженню на дітей. 
Інструктор із фізкультури під час самоаналізу заняття відмітила про те, що використання фітболів у сюжетному занятті сприяє  спільній роботі рухового, вестибулярного, зорового і тактильного аналізаторів. 
Для загалу присутніх інструктор із фізкультури Примак О. М. провела консультацію щодо використання ігрових методів та прийомів на занятті з навчання дітей плаванню. Належну увагу треба приділити їх заохоченню та доланню бар’єрів боязні води у малюків. Цьому сприяють використання прислів’їв, приказок. Словесно-дидактичні ігри на кшталт «Водичка, водичка», «Веселі бризки», «Дощик» тощо. Використання цікавого інвентарю: предметів, які тонуть чи  навпаки таких, які тонуть, іграшок із звуковим ефектом, призів-заохочень для дітей, призів для нагородження за виконання певних завдань тощо. 
Було вироблено  рекомендації засідання 

З метою підвищення ефективності організації  та проведення занять із фізкультури в дошкільних навчальних закладах  

рекомендуємо:


1.    Продовжувати  при організації занять із фізкультури та плавання використовувати відпрацьовані, оригінальні  ігрові методи  та прийоми.  
Термін: постійно.
Відповідальні: слухачі ММО.


2.    Підвищувати професійну майстерність інструкторів із фізкультури, використовуючи методичні надбання  колег та беручи активну участь у роботі методичного об’єднання. 
Термін: постійно.
Відповідальні: слухачі ММО.

 

Переглядів: 423 | Додав: методист | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 5
3 Настя Александровна  
0
Антоніна Олексіївна - майстер свого діла. Відвідавши заняття, розумієш, що наші діти в надійних руках!!!

4 методист  
0
Дякую, що завітали.

2 Таня П.  
0
Інструктор із фізкультури, який зміг в короткий термін організувати та провести заняття такого рівня - справжній фахівець з великої літери. Здоров'я та успіхів.

5 методист  
0
Погоджуюся з Вами, Тетяно!  У таких педагогів, як Антоніна Олексіївна вчишся не лише професіоналізму, а й вмінню взаємодіяти з колегами.

1 методист  
0
Дякую  Антоніні Олексіївні, яка майстерно провела заняття та блискуче продемонструвала свій педагогічний досвід роботи з дітьми. МАЙСТЕР!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт методиста Терещенко Ірини © 2024
Конструктор сайтів - uCoz