Сайт Ірини Терещенко,
методиста Славутицького міського методичного центру
Меню сайту

Сайт журналу

Форма входу


Наш журнал

дошкільне містечко


Музика

Мої посібники

енергозбереження

календарні свята

абетка


Хмаринка тегів

Пошук

Ми на карті

Друзі сайту

ДНЗ № 1 "Калинка"

ДНЗ "ЦРД"

ДНЗ № 4 "Марите"

ДНЗ № 5 "Джерельце"

ДНЗ № 6 "Крунк"

ДНЗ № 8 "Теремок"


Блог Асоціації

Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 20:03

Головна » 2018 » Грудень » 6 » Пройшло чергове засідання міського методичного об'єднання
18:41
Пройшло чергове засідання міського методичного об'єднання

 6 грудня в приміщенні дошкільного навчального закладу (ясел-садка) № 4 "Марите" пройшло чергове засідання ММО “Управлінський діалог. Next” для завідувачів, вихователів-методистів (керівник ММО - Івашко Н. І., завідувач закладом). На засіданні була присутня головний спеціаліст управління освіти О. В. Васянович. Більше фото тут.
Дошкільний сектор міського методичного центру продовжує співпрацю з педагогами Київського університету ім. Б. Грінченка, активно запрошуючи викладачів цього вищого навчального закладу для обміну досвідом. 

Цього разу на засідання ММО завітала Олена Анатоліївна Половіна, доцент кафедри дошкільної освіти Педагогічного інституту Київського університету ім. Б.Грінченка, кандидат педагогічних наук.

Вона провела майстер-клас із теми «Формування художньо-естетичної компетенції у дітей дошкільного віку: управлінсько-методичний аспект". 

Свіжі теоретичні засади питання, інтерактивні вправа "Метод вільних асоціацій" практичне вправляння, спілкування - були основними дієвими точками відліку під час зустрічі. 

Пані Олена говорила про  методичний супровід у площині «Дитина – Мистецтво», що має здійснюватися через аудіальний, кінестетичний та візуальний аналізатори дітей, на основі  здобуття ними простого сенсорного досвіду. Цікавим методом при організації роботи з образотворчої діяльності є метод креативної структурованої імпровізації, що передбачає  використання такого інструменту, як зерно образотворення, налаштування на бачення внутрішнього персонажу, уявлення, що може трапитися із зерном образу. 
На сучасному етапі в освітньому процесі відбувається зміна орієнтирів: від відтворення до образотворення. Про це теж велася  розмова. 
Основним меседжем зустрічі  було: спрямування педагогів на автономність у реалізації завдань освітньої лінії «Дитина у світі культури».

Завідувачі та вихователі-методисти самі повправлялися у малюванні повітряними кульками, обмінялися враженнями, задали запитання. Саме цей управлінсько-методичний аспект - вправляння дав можливість слухачам відчути, ймовірні,  сильні та слабкі сторони у роботі педагогів із заявленої теми зустрічі.    

Слухачі  виявили бажання подальшої співпраці з Оленою Анатоліївною та викладачами університету, подякували за цікаву зустріч.

Дякуємо колективу "Марите" за комфортні умови роботи для слухачів. 

Переглядів: 287 | Додав: metodistterechenko | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт методиста Терещенко Ірини © 2024
Конструктор сайтів - uCoz