Сайт Ірини Терещенко,
методиста Славутицького міського методичного центру
Меню сайту

Сайт журналу

Форма входу


Наш журнал

дошкільне містечко


Музика

Мої посібники

енергозбереження

календарні свята

абетка


Хмаринка тегів

Пошук

Ми на карті

Друзі сайту

ДНЗ № 1 "Калинка"

ДНЗ "ЦРД"

ДНЗ № 4 "Марите"

ДНЗ № 5 "Джерельце"

ДНЗ № 6 "Крунк"

ДНЗ № 8 "Теремок"


Блог Асоціації

Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 13:46

Головна » 2020 » Квітень » 23 » Про роботу у проєкті Book Space "Пізнаємо Україну разом"
09:30
Про роботу у проєкті Book Space "Пізнаємо Україну разом"

23 квітня - Всесвітній день книги та авторського права.

Його було проголошено на 28-й сесії ЮНЕСКО 15 листопада 1995 року. Рішення прийняте з метою просвіти, для подальшого розвитку усвідомлення культурних традицій, а також з урахуванням того, що книги є найвагомішим засобом поширення знань та найнадійнішим способом їхнього збереження.

Робота в соціальному проєкті Book Space «Пізнаємо Україну разом» у 2019-2020 н. р. (упроваджується у закладі з вересня 2016 року), за програмою Британської Ради ActiveCitizensUkraine «Активні громадяни», була повноцінною та плідною.
Менеджером даного проєкту - Іриною Терещенко, методистом міського методичного центру з дошкільної освіти, партнером Федорченко Наталією Миколаївною, – завідувачем дошкільного навчального закладу (яслами-садком) № 8 «Теремок» - центром Софії Русової, педагогами закладу, було заплановано та реалізовано низку заходів.
Основна мета проєкту: створення простору для ефективного проведення вільного часу, взаємодії батьків та дітей, утвердження в громаді цінності читання книг.

У жовтні 2020 року підбито підсумки фотовернісажу "Маленькі фотографи. Книга в об'єктиві". Основна ідея вернісажу - фото самостійно зроблено дитиною.
У вернісажі взяли участь 19 дошкільників із ДНЗ №1, №5, №8.
Виставка фотосвітлин була переїздною та демонструвалася в ДНЗ №1 "Калинка", ДНЗ №5 "Джерельце", ДНЗ №8 "Теремок".
Діти були відзначені книжками, календариками від видавництва «Підручники та посібники» (м. Тернопіль), дипломами.
Метою вернісажу визначено: популяризація сюжетів світлин, що відображають підтримку, розвиток і заохочення інтересу дітей дошкільного віку до читання та фотографування;
- фотографування осередків книг: у закладі дошкільної освіти, книгарнях, бібліотеках, інших громадських просторах;
- створення привабливого образу людини, що читає, з метою популяризації читацької культури;
- привернення належної уваги педагогічної спільноти, громадськості до проблем читання книжок на паперових носіях;
- популяризація читання як інтелектуальної форми дозвілля дітей та їх рідних.

Протягом грудня 2019 року, у Славутицькому дошкільному навчальному закладі (яслах-садку) №8 "Теремок" - центрі Софії Русової, проходила акція "Подаруй книгу". Небайдужі охочі передали до книгозбірні закладу вісім книжок.
У холі дошкільного навчального закладу № 8 "Теремок" - центрі Софії Русової, біля кабінету завідувача, у листопаді, з’явилася книжкова дерев’яна стієчка. Ця сучасна опція має на меті - зручний перегляд та читання книжок дітьми разом із педагогами. Зазначимо, що це новинка сучасного простору для ознайомлення дітей з книгою. Малята будуть приходити до неї та розглядати книжечки на розкладці, а також обмінюватися книгами у буккросинговому будиночку.

14 лютого 2020 року у дошкільному навчальному закладі №8 «Теремок» – центрі С. Русової вихованці, педагоги, батьки доєдналися до Міжнародного дня дарування книг. Це наймолодше свято в календарі, яке вдруге відзначають у садочку.
Ідея дарування книг у людних місцях активно поширюється світом. До прикладу, її популяризує актриса Емма Вотсон.
Отже, цього дня в «Теремку», всі охочі дарували книжки одне одному, передавали твори друку до буккросингового будиночку та книгозбірні.

У кімнаті для читання з дітьми середнього дошкільного віку провела заняття Ірина Терещенко – методист із дошкільної освіти міського методичного центру, менеджер проєкту соціальної дії Book Space «Пізнаємо Україну разом».
На гостину до дітвори приходили герої сучасних казок і мультфільмів. Учасники заняття активно взаємодіяли, рефлексували.

Протягом вересня 2019 - квітня 2020 р. було організовано міні-виставку книжок, до яких дошкільники самі малювали титульні аркуші. Ідеєю такого малювання, стало вшанування пам’ятних дат письменників, дні народження яких, припадають на 2019-2020 навчальний рік. Серед них М.Коцюбинський, В.Сухомлинський, О.Вишня, Я.Стельмах, П.Тичина, Л.Українка, М.Трублаїні тощо.


38 малюнків вже розміщені на коридорній локації закладу. Вони оригінальні, водночас авторські. Отож маємо сподівання, що маленькі ілюстратори, за бажанням, в майбутньому оберуть собі професію художника.

Маємо надію на те, що книга – як один із найцінніших і найдавніших винаходів людства – закладе у маленького читача паростки добра та любові.

Дякую кожному, хто долучився до взаємодії у проєкті! 

Переглядів: 207 | Додав: metodistterechenko | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт методиста Терещенко Ірини © 2024
Конструктор сайтів - uCoz