Сайт Ірини Терещенко,
методиста Славутицького міського методичного центру
Меню сайту

Сайт журналу

Форма входу


Наш журнал

дошкільне містечко


Музика

Мої посібники

енергозбереження

календарні свята

абетка


Хмаринка тегів

Пошук

Ми на карті

Друзі сайту

ДНЗ № 1 "Калинка"

ДНЗ "ЦРД"

ДНЗ № 4 "Марите"

ДНЗ № 5 "Джерельце"

ДНЗ № 6 "Крунк"

ДНЗ № 8 "Теремок"


Блог Асоціації

Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 23:17

Головна » 2019 » Квітень » 11 » Про досвід роботи у соціальному проекті
15:34
Про досвід роботи у соціальному проекті

Робота в соціальному проекті «Book Space «Пізнаємо Україну разом» у 2018-2019 н. р. (упроваджується у закладі з вересня 2016 року), за програмою Британської Ради #ActiveCitizensUkraine «Активні громадяни», видалася  плідною, продуктивною.
Менеджером даного проекту - Іриною Терещенко, методистом міського методичного центру, партнером Федорченко Наталією Миколаївною, – завідувачем дошкільного навчального закладу (яслами-садком) № 8 «Теремок» - центром Софії Русової, педагогами закладу, було заплановано та реалізовано низку заходів. 
30 жовтня 2018 року було підбито підсумки фото-вернісажу «Маленькі фотографи. Книга в об’єктиві». Його учасники – вихованці старшого віку. На вернісажі було представлено 18 робіт вихованців.
Світлини були розміщені в музичній залі закладу. Їх умовно об’єднали в номінації: «Читання в бібліотеці, книгарні тощо»; «Вдалий ракурс»; «Селфі»; «Найкумедніше/найсерйозніше фото»; «Мімішна мить». Цінність даного вернісажу у першій дитячій спробі побачити через об’єктив красу навколишнього світу.  Діти за допомогою батьків, дідусів чи бабусь, старших братиків чи сестричок вчилися вибудовувати кадр, ракурс зйомки тощо. 
Видавництво «Підручники і посібники» (м. Тернопіль), редактор Ірина Дворницька – спонсори вернісажу. Саме менеджером проекту разом із видавництвом було налагоджено спонсорську взаємодію. Вони вдруге підтримують живий інтерес дітвори до паперової книги, надаючи їх та кишенькові календарики у дарунок.
У листопаді 2018 року,  під час проведення ММО "Диво-гра для малюка", менеджером проекту було проведено оглядову екскурсію для ознайомлення слухачів даного об‘єднання з роботою Кімнати для читання.
3  грудня 2018 року,  у холі закладу,  біля кабінету завідувача, відкрився буккросинговий дерев’яний будиночок (подаровано менеджером проекту).  Призначення будиночку — популяризація книг і читання серед дорослих і дітей, вільна бібліотека для їх обміну. Головне правило буккросингу — замість книги, що ви взяли і хочете прочитати, необхідно принести будь-яку іншу. Діти вибирали і переглядали книги, які вже «поселилися» в будиночку та обміняли на ті, що викликали у них інтерес.
Незабаром, у буккросинговому будиночку, оселилася нова іграшка-оберіг: сова - символ мудрості і пізнання, допомоги в навчанні. Її подарували для нього педагоги дошкільного навчального закладу № 72 "Центр розвитку дитини" м. Чернігова (завідувач закладу Наталія Кутеньова). 
У грудні 2018 року пройшла щорічна акція  «Подаруй книгу». Небайдужими педагогами, батьками, містянами було подаровано 38 книг.
Традиція дарування книг продовжилася 14 лютому 2019 року,  у Міжнародний день дарування книг.  Цінні подарунки - дитячі книги потрапили у Кімнату для читання від всіх вікових груп закладу, Ірини Терещенко, Юлії Ландау, Костик Наталії, Ложкіної Тетяни.
У квітні 2019 року, у Міжнародний  день дитячої книги, педагоги провели низку  бесід, інсценування літературних творів за допомогою іграшок, обмін книгами біля буккросингового будинку (середня група № 4, вихователь Харченко С. В., група № 5, вихователь Неймеш В. В.). 
Вихователі старшої групи "А" № 2 Голубцова Л.М., Руденко С.Ф. провели 9 квітня засідання клубу "Турботливі батьки", на якому мова йшла про "Місце дитячої книги у сім`ї". Зустріч розпочали у Кімнаті для читання, з бесіди для батьків, яка була спрямована на ознайомлення зі значенням літератури  для дітей, місцем дитячої книги у всебічному розвитку дошкільників, охарактеризували наслідки нехтування читанням літератури тощо. 
Триває оздоблення кімнати для читання. Дякуємо всім, хто долучився до цього. Осередок поповнилася новими пуфіками-кубиками для сидіння. Їх майстерно виготовила мама вихованця дошкільного навчального закладу - Тетяна Костик.
    У планах на наступний навчальний рік: 
- розширити роботу у проекті, додавши до проведення фотовернісажу та відзначення календарних дат, пов’язаних із книгами (день дитячої книги, день дарування книг тощо) і організацію бібліотеки із саморобних дитячих книжок; 
- започаткувати тематичні виставки в Кімнаті з теми, що визначаються знаменними датами  «календаря свят» і пам’ятними датами життя письменників та поетів. 
Допомагає реалізовувати проект, популяризувати досвід роботи - ведення соціальної сторінки у соціальному додатку Facebook https://www.facebook.com/bookspaceukraine/.
Дякуємо партнерам, педагогам, батькам "Теремка" за те, що даний проект допоміг об’єднати, тих, хто дарує зустріч із книгами, і тих, хто прищеплює любов до читання. 

Переглядів: 280 | Додав: metodistterechenko | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт методиста Терещенко Ірини © 2024
Конструктор сайтів - uCoz