Сайт Ірини Терещенко,
методиста Славутицького міського методичного центру
Меню сайту

Сайт журналу

Форма входу


Наш журнал

дошкільне містечко


Музика

Мої посібники

енергозбереження

календарні свята

абетка


Хмаринка тегів

Пошук

Ми на карті

Друзі сайту

ДНЗ № 1 "Калинка"

ДНЗ "ЦРД"

ДНЗ № 4 "Марите"

ДНЗ № 5 "Джерельце"

ДНЗ № 6 "Крунк"

ДНЗ № 8 "Теремок"


Мій Блог

Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.11.2017, 10:30

Головна » 2017 » Квітень » 10 » Незабаром в електронному форматі посібника
18:29
Незабаром в електронному форматі посібника


 За кілька днів в електронному форматі вийде методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах».

Це посібник, що став бестселером. Надрукований кілька років тому восьмитисячним накладом, він швидко розлетівся всіма куточками країни. А все тому, що це єдине видання, у якому зібрано необхідну інформацію для організації якісного та раціонального харчування дошкільників. Видання рекомендоване Міністерством освіти і науки України та узгоджене з Міністерством охорони здоров’я України. Попри те, що посібник видано величезним накладом, усім охочим його не вистачило. До Цифрового видавництва MCFR досі надходять звернення керівників, медсестер дошкільних закладів, яким потрібен надійний помічник у роботі з організації харчування дітей. А ті, хто вже мають друкований посібник, звертаються з проханням отримати його ще й в електронному форматі. Чому електронний посібник Електронний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» доповнено онлайн-сервісами, що дають більше можливостей — з ним працювати простіше, зручніше, ефективніше. Наповнення посібника не змінилося, адже воно є актуальним і нині. Над посібником свого часу працювали: як провідні науковці Державного науково-дослідного центру з проблем гігієни харчування МОЗ України, Інституту гігієни та медичної екології ім. О. М. Марзєєва НАМН України, Національного університету харчових технологій так і практики — працівники органів управління освітою, дошкільних закладів, члени Асоціації працівників дошкільної освіти. В основі всіх матеріалів — норми законодавства. Також використано рекомендації, погоджені компетентними органами. Зокрема, це Збірник рецептур національних страв та кулінарних виробів, затверджений наказом Міністерства зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі України від 06.07.1999 № 484. Зміст посібника

Посібник містить п’ять розділів: Загальні вимоги до організації харчування дітей Складання меню та картотеки страв Зберігання та оброблення продуктів Хімічний склад та енергетична цінність продуктів Особливості приготування страв. У додатках запропоновано: примірні посадові та робочі інструкції працівників приклади оформлення наказів, актів, претензійних листів, примірних двотижневих меню. Та найбільша цінність посібника — це картотека страв, яка містить близько 300 детальних карток-розкладів страв, розподілених за різними видами, з описом технології їх приготування. Практики знають, що включати до асортименту нові продукти та страви можна, якщо отримано позитивний висновок МОЗ України. Усі картки-розклади страв, подані в посібнику, пройшли спеціальну експертизу на відповідність наведених у них технологічних процесів вимогам законодавства та безпеки життя і здоров’я дітей. Позитивні експертні висновки надали: Державний науково-дослідний центр з проблем гігієни харчування МОЗ України Національний університет харчових технологій. Орієнтир для складання примірних двотижневих меню і картотеки страв Посібник стане надійною основою для складання примірних двотижневих меню та картотеки страв у кожному дошкільному закладі. Здійсниться й мрія тих, хто хотів би мати «під рукою» цілісний річний комплекс, у якому: до кожної страви примірного двотижневого меню було б долучено вже готову картку-розклад реалізовано всі норми харчування дітей відповідного віку. Саме такий «Орієнтовний річний комплекс примірних двотижневих меню з картотекою страв» і запропоновано в одному з додатків. У чому ж переваги електронного формату посібника Насамперед, це: гіперпосилання на повні тексти нормативних документів, за актуальністю яких стежить цілий відділ редакторів видавництва можливість роздрукувати чи зберегти у форматі MS Word необхідні документи, картки-розклади страв миттєвий пошук карток-розкладів страв за інтерактивним алфавітним покажчиком, публікацій — за інтерактивним змістом. Електронний посібник буде доступний лише передплатникам електронного журналу «Практика управління дошкільним закладом». Передплатити е-журнал можна в інтернет-магазині або за телефоном 0 800 212 012 (усі дзвінки безплатні).
Джерело: http://www.pedrada.com.ua/article/1263-qqq-17-m4-10-04-2017-bestseler-z-pitan-harchuvannya-dtey-u-doshklnih-zakladah-viyde-onlayn

 

 

Переглядів: 136 | Додав: методист | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт методиста Терещенко Ірини © 2017
Конструктор сайтів - uCoz