Сайт Ірини Терещенко,
методиста Славутицького міського методичного центру
Меню сайту

Сайт журналу

Форма входу


Наш журнал

дошкільне містечко


Музика

Мої посібники

енергозбереження

календарні свята

абетка


Хмаринка тегів

Пошук

Ми на карті

Друзі сайту

ДНЗ № 1 "Калинка"

ДНЗ "ЦРД"

ДНЗ № 4 "Марите"

ДНЗ № 5 "Джерельце"

ДНЗ № 6 "Крунк"

ДНЗ № 8 "Теремок"


Блог Асоціації

Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 14:12

Головна » 2013 » Травень » 24 » Дослідження Всеукраїнської благодійної організації
06:42
Дослідження Всеукраїнської благодійної організації

20 травня 2013 року Всеукраїнська благодійна організація «Громадська соціальна рада» презентувала на прес-конференції результати дослідження «Комплексного дослідження стану системи дошкільної освіти України з розробкою рекомендацій щодо дій», яке здійснювалося за підтримки освітньої програми Міжнародного фонду «Відродження».
Метою проекту було дослідити фактичний стан системи дошкільної освіти в Україні на даний час шляхом проведення масштабного якісного дослідження системи дошкільної освіти за ключовими параметрами; розробити рекомендації, спрямовані на покращення її функціонування та ефективне реформування системи, виходячи з реальних потреб і наявного потенціалу національної системи дошкільної освіти.
Основна увага була приділена таким аспектам дошкільної освіти, як орієнтація на потреби дитини, рівень педагогічних кадрів, фінансування, державно-громадське партнерство в дошкільному секторі, автономія навчальних закладів та відповідальність батьків. Були детально проаналізовані проблеми, виявлені в ході дослідження за цими векторами та озвучені рекомендації щодо їх комплексного розв'язання.
Із журналістами спілкуватимуться керівник ВБО «Громадська соціальна рада» Андрій Горський та соціолог Ольга Овчар, які брали безпосередню участь у здійсненні дослідження та формуванні підсумкових рекомендацій спільно із залученими експертами.
«Це дослідження надалі може стати основою для зміни підходів до реформування галузі освіти та системи її управління. Адже реформування системи освіти, яке останніми роками відбувається без системних досліджень реальних проблем, часто базується на гучних лозунгах або політичних заявах декларативного характеру, і наслідки такого реформування впливають на розвиток та здоров’я підростаючого покоління. І це стає питанням рівня національної безпеки. Адже, на жаль, безпосередні, опосередковані та відкладені в часі наслідки цих реформ державою також не відслідковуються», – зазначає керівник ВБО «Громадська соціальна Рада» Андрій Горський.
Функціонування системи дошкільної освіти вивчалося на різних рівнях, попри відмову з боку МОНУ надати підтримку проекту. Експертами в дослідженні виступили педагогічні працівники та керівники дошкільних навчальних закладів; профільні фахівці Міністерств, управлінь освіти, науковці, представники профільних інституцій Академії педагогічних наук України; викладачі і керівники педагогічних ВНЗ та інститутів підвищення кваліфікації; а також батьки як представники своїх дітей – які, фактично, є отримувачами послуг системи дошкільної освіти.
Результатом дослідження стало виявлення «зсередини» основних проблемних зон дошкільної галузі та формування рекомендацій щодо шляхів їх подолання. Зокрема на прес-конференції йтиметься про можливі шляхи розв’язання таких проблем, як: жорстка система управління; тенденції до зниження рівня підготовки кадрів; застарілі й неефективні підходи до організації та управління фінансуванням дошкілля; відсутність національного бачення необхідності формування розуміння «усвідомленого батьківства» тощо. За матеріалами сайту http://socrada.org/
Відео про роботу прес-конфенренції можна переглянути тут:
www.youtube.com/watch?v=IHM5Wwn82W4&feature=youtu.be

Переглядів: 521 | Додав: методист | Теги: новини | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт методиста Терещенко Ірини © 2024
Конструктор сайтів - uCoz